De impact van seksueel misbruik.

 

De schade door seksueel misbruik die wordt aangericht in het eerste moment dat je als kind/ puber of volwassenen in aanmerking komt dit kan schadelijke gevolgen hebben in je leven.

Er zijn verschillende reacties op seksueel misbruik, soms kan je niet reageren, Je bent in Shock en je lijf raakt in een freeze stand.

Soms is er niemand die je geloofd, waardoor de dader ook vrij toegang heeft en de misbruik ongekend keer op keer plaats vind.

De eerste seconde dat er misbruik gepleegd word, Het Moment is zo overweldigend dat hierdoor de splitsing in je eigen ik bestaan ontstaat, de plitsing is het moment dat je misbruikt bent.

Is dat in je jonge kinder jaren dan zit hier jou eerste seconde, jij groeit door en je word ouder maar krijgt last van rusteloosheid, je staat letterlijk altijd aan en ervaart geen rust meer je kijkt altijd achterom, je scant alles en iedereen, je bent grenzenloos, sober  en je gaat steeds weer over je eigen grenzen heen, je bent letterlijk grenzenloos.

Dit komt doordat de verloren seconde je hele leven bepaalt, zonder dat je dit zelf weet, vaak herleiden we de oorzaak waar je nu inzit niet persee aan de misbruik die je als kind/ puber of volwassenen hebt mee gemaakt.

Soms het is al zo lang geleden, Hoe kan je hier dan nog last van hebben? Het doet er toch niet meer toe? Stel je niet zo aan en ga door met je leven, Niemand begrijpt mij ik voel mij alleen en eenzaam : zijn de meeste opmerkingen die ik in mijn praktijk hoor.

Niets is minder waar je kan door alle opgelegde overtuigingen en de misbruik die je mee gemaakt hebt totaal de weg kwijt zijn. Sterker nog je kan het gevoel hebben een leven te leiden die niet van jou is en dat klopt!

In het moment:

1. Shock: Een overval op je lichaam, waardoor je in een shock-toestand bent geraakt. Alles werd eigendom van de dader, behalve je ziel en je oorsprong.

2. Seks: Je raakte in de shock-toestand een antwoord op de seksuele drang en dwang van de dader van de overval.

3. Je werd een pseudo-volwassene doordat je getrokken werd in de wereld van de volwassen seksualiteit. 

4. Je had hulp en getuigen nodig. Beiden waren niet beschikbaar.

5. Je wordt de drager van een geheim, dat geholpen door schuld en schaamte-gevoelens, je verloren seconde op zijn plek houdt.

De macht over elk onderdeel en de onderlinge samenhang van de delen is in handen van de dader.

 

 

 

Binnen letterlijk 1 seconde is er schade door seksueel misbruik.

1. Shock

2. Seks

3. Geheim

4. Schuld

5. Schaamte

6. Help mij

 

Dit filmpje is van Peter John ik heb de opleiding gedaan als Trauma Seksuoloog, dit filmpje geeft de duidelijkheid hoe het werkt.

Voel jij je ook soms zo eenzaam?

- Voel jij innerlijk verdriet maar niemand die jou ziet of hoort? Je word totaal niet begrepen door je omgeving?

- Draag jij een geheim(en) mee? en durf je er niet over te praten of mag je er niet over mag praten?

- Voel jij je eenzaam en alleen? ook al heb je heel veel mensen om je heen toch kan jij je zo alleen voelen.

 

Voel jij je ook somber en wat heeft je leven nog voor zin?

- Weet je niet wat er met je aan de hand is?

- Voel jij jezelf niet gelukkig maar somber en sober?

- Ben jij je vertrouwen in andere kwijt?

 

Voel jij je schuldig en Schaam jij je?

- Denk je dat alles altijd aan jou ligt? Jij denkt dat je het nooit goed genoeg kan doen?

- Sta jij altijd voor anderen klaar maar vergeet jij jezelf? steeds weer over je eigen grenzen heen gaan om een andere te please

- Ken jij je eigen grenzen of ben je grenzeloos?

- Wie ben jij echt en hoe gaat het eigenlijk met jou?

 

-Ben jij slachtoffer

Van seksueel misbruik/geweld en wil jij hulp of een luisterend oor? Wil jij jezelf weer terug vinden of heb jij jezelf nog nooit gevonden en heb je nog nooit echt geleefd als jezelf?

Door middel van psychodrama die speciaal op Seksueel misbruik ingezet kan worden ga je zelf terug niet in je hoofd maar met je gevoel door op verschillende stoelen te gaan zitten gaan we samen deze reis maken. 

Ik zet de basis opstelling neer en je gaat zelf aan de slag door te voelen, en kijken hoe het voor jou staat en waar je zelf zit. .

Kan je geen stoel kiezen dan is er altijd een stoel die je trekt.

 

Samen in veiligheid kijken we waar jij staat .Samen maken wij jou reis.

 

Ik ben er voor jou!