Dit ben ik, Natas Libertas

Ik heb een fantastisch druk en gezellig gezin, en geniet van het leven. Mijn leven.

Dat is niet altijd zo geweest

Vanaf jonge leeftijd ben ik misbruikt, als kind dacht ik dat het heel normaal was en dat het erbij hoorde.

Er was niemand die mij zag, wilde of kon horen dit was zo Heftig dat ik niet anders kon als alles wegstoppen en afgesloten houden. Vanaf dat moment ben ik alleen maar vanuit mijn hoofd gaan leven en was het overleven.

Tot het echt niet meer ging ik voelde mij eenzaam en alleen totaal onbegrepen. Ik was letterlijk opgebrand. Op verzoek ben ik toch maar in therapie gegaan en bleef het niet bij de 2 gesprekken die ik op voorhand in gedachten had. Ik kan oprecht vanuit mijn hart zeggen dat ik een fantastische Therapeute had waarbij ik mijzelf kon en mocht zijn, maar ze luisterde ook zonder enige oordeel. Voor het eerst in mijn leven werd ik gezien en gehoord hierdoor kon ik zijn wie ik zelf wilde zijn.

Er kwam een keerpunt in mijn leven toen mij verteld werd dat mijn ervaring helpend zou kunnen zijn voor slachtoffers / lotgenoten. Dit zag ik niet direct en wist ook niet hoe mijn ervaring andere kon helpen. Ik ging opzoek naar een opleidingen en overwoog welke opleiding past het beste bij mij?  De opleiding tot Traumaseksuoloog was daarom voor mij een logische stap. De opleiding van Peter John Schouten gaf fantastische inzichten en in de praktijk bleek het net zo indrukwekkend te zijn.

Mijn opleiding werd een groot therapeutisch proces voor mijzelf.

Ik leerde nog meer over mezelf, over de impact van (seksueelmisbruik) de trauma's en over de verwerking hiervan.  Mijn proces ging door en mijn persoonlijke en professionele pad liepen steeds meer synchroon. Ik volgde therapie, een training en verschillende opleidingen, zoals Trauma seksuologie & Psychodrama, EMDR, EMDR 2.0, EMDR Boosheid Woede Wrok en Wraak en EMDR werken met overtuigingen, maar ik ging door Trauma Collaps Therapie en Body release Trauma Therapie mocht ik aan mijn ervaringen toevoegen.

In anderhalf jaar tijd behaalde ik 10 certificaten en 2 diploma's ik leerde steeds meer over mijzelf en van de verbinding met mijzelf.

Mijn jarenlange overtuigingen bleken niet mijn overtuigingen te zijn maar opgelegde onwaarheden die ik ergens in mijn leven opgepikt heb.

De opleiding lichaamsgerichte therapie BRTT / BRT haalde voor mijzelf de laatste laag weg en kon ik bij de opgekropte woede komen.

ik heb de indrukwekkende Themadagen van Jose Al bijgewoond deze dagen gaven mij nog zo veel meer tastbare inzichten en verheldering en werd mijn conclusie duidelijk wat mijn missie werd.

 

Mijn reis was niet altijd makkelijk. Toch was elke stap, een stap dichter bij mezelf, naar vrijheid en gelukIk vind het bijzonder en mooi dat alles wat ik in mijn leven geleerd en ervaren heb samen gekomen is. Hierdoor kan ik mijn passie om andere te helpen doorgeven.