Helingsgroeptraject - maart 2023 

 
 

Bij de hulp die we aanbieden, mag je helemaal zelf bepalen hoe vaak je er gebruik van maakt. Kom je bijvoorbeeld één keer naar een Talking Circle, dan is dat helemaal prima. Wil je meerdere keren praten met een Hoopverlener; ook dat kan. Hoewel deze keuzevrijheid door lotgenoten enorm wordt gewaardeerd, is er ook de wens om met dezelfde groep dieper op thema's in te gaan. Er ontstaat dan meer een vertrouwendband tussen de deelnemers.

Daarom hebben we het Helingsgroeptraject bedacht. Hierbij gaat een groep lotgenoten onder begeleiding van twee professionals zes thema’s bespreken. Er wordt veel informatie gedeeld, er is voldoende ruimte voor eigen inbreng en er worden helende oefeningen gedaan. De groep heelt samen, want samen sta je sterk.

Eigen inbreng 

Iedereen kan bij elk thema wel iets inbrengen. Als het thema in jouw leven niet meer actueel is, kun je je ervaring delen. Als het thema voor jou wel actueel is, kun je juist leren van de ervaring van anderen. De begeleiders ondersteunen het proces en delen hun kennis en ervaring over de thema’s.

Inschrijven

De Helingsgroep is een intensieve tweedaagse (weekend) en een terugkomdag. De bijeenkomsten zijn inclusief koffie/thee, lunch en versnaperingen. Als je je aanmeldt, is het de bedoeling dat je het bedrag van 135 euro voor de drie bijeenkomsten in één keer betaalt. Mocht het betalen van dit bedrag in één keer niet haalbaar voor je zijn, geef dit dan aan op het formulier. Wij nemen daarover dan contact met je op.

De thema’s

Tijdens de tweedaagse Helingsgroep maken we in een veilige omgeving samen een helende reis langs de belangrijkste thema's van het trauma seksueel misbruik en seksueel geweld. Op de eerste dag maken we kennis met elkaar en gaan we in op de volgende thema's:

  • Je eigen verhaal
  • Trauma en je identiteit
  • Schuld en schaamte

Op de tweede dag gaan we onder andere in op:

  • Familie en de dader
  • Seksualiteit
  • Terugblik en vooruitkijken

Mocht tijdens een bepaald thema blijken dat dit in de groep hevig speelt, dan kan hiervoor extra aandacht zijn. Natuurlijk passen we het programma zoveel mogelijk aan op de behoefte van de groep. 

Op de terugkomdag komen we na een maand weer samen en bespreken we wat de Helingsgroep met je heeft gedaan en wat je eventueel nog nodig hebt.

Begeleiders

Het Helingsgroeptraject wordt professioneel begeleid door Natas Libertas en Nicole Diepstraten. Beide zijn ze ervaringsdeskundige en hebben ze ervaring met het begeleiden van mensen met een trauma als seksueel misbruik. Ze werken beide als vrijwilliger bij Stichting Project Speak Now en bieden diverse vormen van hulp.

 
Praktische informatie 

Frequentie: 1 x een weekend en een terugkomdag 
Data Helingsgroep: 4 en 5 maart 2023 (gemengde groep)
Datum Terugkomdag: 8 april 2023
Tijd Helingsgroep: van 10.30 uur tot 16.00 uur (met mogelijkheid tot uitloop)
Tijd Terugkomdag:13.00 tot 16.00 uur

Begeleiders: Natas Libertas en Nicole Diepstraten
Kosten: 135 euro voor de Helingsgroep en Terugkomdag, inclusief lunch en drinken
Locatie: Praktijk Libertas Traumaverwerking, Zuid-Afrikaweg 3A, 1432 DA Aalsmeer

Om de groep te kunnen starten, is een minimum aantal aanmeldingen van 3 deelnemers noodzakelijk.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen. Klik daarvoor op de button hieronder. Na het invullen van het formulier, verschijnt een nieuwe pagina. Hierop staan de instructies voor het betalen van de bijdrage. Zodra het bedrag op de rekening van Stichting Project Speak Now staat, ben je officieel aangemeld en neemt de begeleider van de groep contact met je op.

 

Na aanmelding is Restitutie is niet meer mogelijk.